{ "title": "Memede Lenf Bezi", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/memede-lenf-bezi.jpg", "date": "19.01.2024 18:21:25", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Memede lenf bezi, memenin içindeki damarların üstünde bulunan pirinç boyutlarındaki bezedir. Kadın memesini incelersek; meme dokusu ve areola meme başından meydana gelmektedir. Doku yağ ve süt kanallarından oluşmaktadır. Memede 15-20 civarı lob oluşmaktadır. Bu loblar süt kanallarıyla bağlantılıdır. Bütün memelerde damar ve lenf bezi bulunmaktadır. Lenf dokusu koltuk altına kadar uzanmaktadır.

Memede lenf bezi ne işe yarar

Lenf bezlerinin görevi süzgeç görevi görmektir. Zararlı madde ve hücrelerin kana karışmasını engeller. Filtre etmiş olduğu zararlı maddeleri yok eder. Antikor üretimi sağlarlar. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirirler.

Memede lenf bezi büyümesi

Memede lenf bezi büyümesi tıptaki diğer adı 'lenfadenopati' olarak geçer. Büyümelerin birçoğu iyi huylu olarak gözlemlenmektedir. Kötü huylu nadiren de olsa gözükmekte ve bunlarda kansere yol açmaktadır. Lenf düğümleri çapı 1.5 santimetrenin üstünde ise kontrol altında takip edilir.

Memede lenf bezi hastalıklarında erken teşhis için
Memede lenf bezlerinde oluşabilecek değişiklikler
Memede lenf bezlerindeki kanser risk faktörleri nelerdir?
Memede lenf bezi rahatsızlıkları genel cerrahi uzmanlık alanına girmektedir. Her yıl düzenli olarak genel cerrah uzmanına gidilip muayene olunmalıdır. Meme lenf bezlerinde farklılık söz konusuysa hemen doktora başvurulmalıdır. Unutmayın her meme kitlesinin sonu kanser değildir ama erken tanı kanserde hayat kurtarır.
" } ] }