{ "title": "Lenf Bezlerinin Görevi", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/lenf-bezlerinin-gorevi.jpg", "date": "20.01.2024 08:17:20", "author": "Havva Baltacı", "article": [ { "article": "
Lenf Bezlerinin Görevi, lenf düğümü olarak da bilinen lenf bezleri vücudumuzun farklı bölgelerinde olup beslenme ve gelişmemiz için çok önemli işlevi vardır. Bir milimetre küp lenfte 8000 tane akyuvarlar (Lökosit) vardır. Ayrıca genel olarak sarı renkte olan lenf, akyuvarlar dışında albümin ve madensel tuzları taşır. Lenf bezi hücrelerden her çeşit maddeyi emer ve emdiği hücrelerin içinde zararlı bakteri ve zehirler de bulunur. Lenf sıvısının içinde emilmiş zararlı maddelerin kana karışmasından önce damıtılması gerekir. İşte lenf bezlerinin görevi bir tür süzgeç yani damıtma işlevi görmektedir. Lenf damarlarının yolu üzerinde bulunan lenf bezleri, kana karışmadan önce sarımtırak renkte olan lenf sıvısını temizler. Sağlığımız için büyük önem arz eden lenf bezlerinin görevini iyi anlamak gerekir. Çünkü kanda bulunan bir çeşit beyaz hücre olan lenfositleri yapmak lenf bezlerinin görevi arasındadır. 600-700 civarında olan lenf bezleri bezelye tanesi kadardır. Lenf bezine lenf düğümü de denilmektedir.

Lenf bezleri, vücudun çok çeşitli yerinde mevcuttur. Lenf bezlerinin en çok bulundukları yerler dalak, bağırsak ve apandisitir. Lenf bezleri tek tek durduğu gibi, birkaçı da bir arada bulunurlar.

Lenf bezlerinin görevini yerine getirememesinin nedenlerini bazı rahatsızlıklar oluşturur. Bu hastalıkların başlıcaları;
1- Lenfosit yapmak. (Kanda bulunan beyaz hücre çeşidi)

2- Lenf sıvısındaki yabancı bakteri ve zehirleri temizlemek.
" } ] }