{ "title": "Lenf Bezi Tümörü", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/lenf-bezi-tumoru.jpg", "date": "21.01.2024 02:27:17", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Lenf Bezi Tümörü, Vücudumuzda yenileme gibi olaylar için hücrelerinin bölünmesi gerekmektedir. Bu bölünme işlerini kontrolünü siklin ve sikline bağlı kinaz tarafından yönetilmektedir. Eğer siklin kinaza bağlı ise bölünme için gerekli semptomlar devam eder. Siklin ve sikline bağlı kinaz birbirinden ayrıldıktan sonra aktif olan bu yapılar birbirinden ayrıldıktan sonra inaktif olur ve bölünme biter. Fakat bazen hücre kontrolünde meydana gelen bir hata sonucu hücre dur emrine uyamaz ve hücre düzensiz olarak çoğalır. Bu çoğalan yapılar zamanla doku haline gelir. Bu doku yapılarına tümör denmektedir. Tümör eğer zamanla başka organlara sıçrar ise bu olaya metastaz denmektedir. Bu tarz hücreler kötü huylu tümördür. Lenf bezleri de damarlardan yani kan dolaşımından sonra en çok yer kaplayan sistemdir. Vücudun pek çok yerine yayılmış durumdadır. Bağışıklık sistemimizi kontrol etmektedir.

Lenf Bezi Tümörü diğer ismi ile lenf bezi kanseri olarak da bilinmektedir. Lenfonik olarak vücut durma noktasına gelir. Yani bağışıklık sistemi tamamen çöker. Bu durum karşısında kişinin vücudu bakteriler, virüsler ve parazit olan diğer canlılar için yaşam kaynağıdır. En ufak yaşanılacak parazitsel yaşam kişinin ölümüne neden olmaktadır.

Lenf Bezi Tümörü olan bir insanda görülen ilk belirti çeşitli yerlerde meydana gelen şişmelerdir. Bu yerler genellikle kulak arkası be boğaz kenarlarında meydana gelen şişmelerdir. Genellikle bu bölgelerin şişmesinin nedeni en çok çalışan ve en büyük olan lenf bezlerinin burada bulmasıdır. Başka bir nedense kişinin bezlerin şişmesine bağlı olarak bulunduğu yerdeki yapılara baskı uygulayarak uyuşmalarının meydana gelmesidir.

Lenf Bezi Tümörü meydana gelen kişi doktora başvurmaktadır. Kişi ilk başta vücudunda meydana gelen şişlikler nedeniyle hastaneye başvurduğunda hızlı bir tedavi sürecine alınır. Çünkü kişinin en küçük bir mikrop kapması risklidir. Bu yüzden kişi hızla ameliyata alınır ve bezlerde bulunan tümör temizlenir ve evresine göre 2. Veya 3. Evrede olan kişiler onkoloji servisinde kemoterapiye ve gerekli küçültme için ışın tedavisine başlar.
" } ] }