{ "title": "Karında Lenf Bezi Büyümesi", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/karinda-lenf-bezi-buyumesi.jpg", "date": "19.01.2024 02:29:45", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Karında lenf bezi büyümesi: Lenf bezinin büyüklüğü pirinç tanesinden çekirdek büyüklüğüne kadar değişiklik gösterir. Lenf bezlerin vücudun sadece karın kısmında bulunmaz. Vücudun farklı yerlerinde de bulunur. Lenflerin büyümesi önemli bir hastalığın habercisi olabilir.

Lenf bezlerinin vücuttaki görevi lenf sıvısını filtre ederek zararlı madde ve hücrelerin kana karışmasını engeller. Bu özelliğinden dolayı vücutta önemli göreve sahiptir. Vücuttaki kanın mikrop kapması durumunda önemli ve riskli hastalıklar olabilir. Aynı zamanda bağışıklık sistemini geliştirmeni güçlendirmek için antikorlar üretir.

Karında lenf bezinin büyümesi bazen de iyi huylu olduğu için herhangi bir durum teşkil etmez. Ama kötü huylu olan lenf bezleri kansere kadar yola açabilir. O yüzden karında oluşan şişkinlikte hemen doktora başvurulmalı ve erken teşhis edilmelidir. Büyüyen lenf bezlerinin çapı yaklaşık 1-1,5 santimetrenin altında olduğu zaman riskli bir durumu teşkil etmez. Ama çapı 1,5 santimetrenin üzerinde olduğu zaman riskli durumu teşkil ettiği zaman erken tedaviye başlanılmalıdır. İlerleyen lenf bezleri büyümesi AIDS, kanser, diş çürümesi, iltihaplanma üst solunum yetmezliği gibi hastalıkların oluşmasına sebep olabilir.

Karında lenf bezi büyümesi belirtileri nelerdir?
Karında lenf bezi büyümesi tedavisi: Karında lenf bezinin büyümesi 10-15 günlük süreçte olduğu zaman vücudun mikrop ve bakteri kapmasından kaynaklı meydana gelir. İlk olarak USG ve kan sayımı yapılır. 2-3 hafta takibe alınarak değerler kontrol edilir. Değerlerde anormal bir durum görüldüğü zaman hemen doktor tavsiyesi ile ilaç tedavisi uygulanır. İlaç tedavisi ile zamanla olumlu sonuçlar alınır. Fenitoin, Beta bloker, Kaptopril gibi ilaçlar lenf bezi büyümesinde kullanılan ilaçlardır. Karında lenf büyümesi ilaç tedavisiyle geçebilen bir rahatsızlık olduğu için herhangi bir cerrahi işlem gerektirmez.
" } ] }