{ "title": "Boyun Lenf Bezi Şişmesi", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/boyun-lenf-bezi-sismesi.jpg", "date": "19.01.2024 07:22:41", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Boyun Lenf Bezi Şişmesi, genellikle kişilerde aşırı derecede soğuk algınlığı ile ortaya çıkan viral enfeksiyon olarak bilinmektedir. Boyunda oluşan lenf bezi şişlikleri özellikle hastalarda çeşitli bakteri enfeksiyonları, boğaz enfeksiyonları ve diş enfeksiyonlarına sebep olan bir hastalık olarak bilinmektedir. Ayrıca daha da önemlisi boyunda lenf bezi şişmeleri hastanın bağışıklık sistem hastalıklarına ve bazı kanser hastalıklarına sebep olduğu da bilinmektedir. Kısacası boyunda oluşan lenf bezi şişmeleri asal hafife alınacak bir durum olmayıp bu tür rahatsızlık yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden dalında Uzman bir doktora görünülmesi çok önemlidir.

Boyun Lenf Bezi Şişmesi Neden Olur?

Boyun lenf bezlerinde şişlikle birlikte oluşan bakteriler ve çeşitli virüsler çok ciddi enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Bu tür oluşan enfeksiyonlar bir an önce tedavi edilmez ise uzun vadede çok ciddi hastalıklar ve komplikasyonlara sebep olduğu da ayrıca bilinenler arasındadır. Boyunda oluşan lenf bezi şişmesinin bilinen en yaygın nedenleri arasında ise;
Boyun Lenf Bezi Şişmesi ile Oluşan Bulaşıcı Hastalıklar
Boyun lenf bezi şişmesi bir de bulaşıcı olmayan hastalıklardan oluşmaktadır. Bu hastalıklar arasında ise
Boyun lenf bezi şişmesi bağışıklık sistemi sorunlarına neden olur?
Son olarak boyun lenf bezi şişmesine yol açan kanser çeşitleri
Boyun Lenf Bezi Şişmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Boyun lenf bezi şişmesi olarak bilinen viral enfeksiyonlar genellikle kişinin kendi bakımı ile evde tedavisi mümkündür. Özenle ve dikkatli olarak yapılan evde bakım sayesinde boğaz lenf bezi şişlikleri kısa sürede iyileşme gösterebilir. Bu bakım sırasında hastanın bol miktarda sıvı çok önemlidir ayrıca çeşitli ağrı kesiciler ve uzun süreli bir dinlenme son olarak sıcak kompres uygulamaları ile hastalığın yenilmesi mümkün olmaktadır. Boğaz lenf bezleri şişmesinde hastalık ileri seviyede ise yani kronik şişlik, kızarıklık ve ağrı ve persistan gibi bakteriyel enfeksiyonlar görülüyorsa tıbbi tedavi alınması çok önemlidir. Bu tür bakteriyel durumlar söz konusu ise doktor tarafından acilen antibiyotik tedavi planı uygulanmalıdır. Boğaz lenf bezi şişmesi erken dönemde tedavi edilmediği sürede ise oluşan bakteriyel enfeksiyon hastanın kanına karışarak çok hızlı bir şekilde bütün vücuda yayılarak kişinin hayatını tehdit eden bir durum söz konusu olmaktadır. Ayrıca oluşan bakteriler lösemi ve çeşitli kanser türleri olarak yayılım göstererek kişinin hayatını kaybetmesine kader ilerleye bilmektedir.
" } ] }