{ "title": "Boyun Lenf Bezi Ameliyatı", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/boyun-lenf-bezi-ameliyati.jpg", "date": "22.01.2024 00:06:09", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Boyun Lenf Bezi Ameliyatı, lenf bezlerinin ameliyatı genellikle boyun bölgesindeki lenf bezlerine yayılmış olan tümörlerin temizlenmesi ve çevresinde mevcut olan yağ dokuları ile alınması işlemidir. Bazen kişinin boyun bölgesinde yayılmış olan tümör eğer boyunun her iki tarafında bütün lenf bezlerini, bunun dışında hem boyun kaslarının hem de sinirlerin, hatta boyundaki damarların bir miktarının da çıkarılması gerekebilmektedir. Lenf bezlerinin alınması işlemi çoğunlukla tümörün yayılma alanını temizlemek için yapılmaktadır. Bu nedenle boyun bölgesinden temizlenerek alınmış lenf bezlerindeki tümörün yayılımının derecelendirilmesi yapılması için oldukça büyük önem taşımaktadır.

Boyun Lenf Bezi Ameliyatı Nasıl Yapılır, bu ameliyat hastalara genel anestezi verilerek yapılmaktadır. Hastalara ameliyat esnasında verilen anestezi özellikle tam bir uyutma ve solunum için nefes borusuna yerleştirilmiş olan tüp ile anestezi ekipleri ile denetlenmesi anlamına gelen yöntemdir. Boyun lenf bezi ameliyatına girecek olan hasta ameliyat sırasında herhangi bir problem ile karşı karşıya kalınmaması için önceden birtakım laboratuvar testler uygulanmaktadır. Ayrıca Uzman anestezi tarafından hasta değerlendirilmeye alınmalıdır. Fakat bu uygun koşullar hastane ortamında olduğu için boyun lenf bezi ameliyatı oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Boyun lenf bezi ameliyatı hastaya uygulanan anestezi verilmeden önce yaklaşık olarak 6-8 saat arasında herhangi bir yiyecek ve içecek alınmamalıdır. Boyun lenf bezi ameliyatı olan hastalar ameliyattan sonra takriben 4-6 saat ağız yoluyla yiyecek ve içecek verilmemelidir. Ancak bu süre çoğunlukla hastanın doktoru tarafından değişebilmektedir.

Boyun Lenf Bezi Ameliyatı Ne Kadar Sürer, ameliyat süresi genellikle uygulanılacak olan cerrahi işlem yapılacak lenf bezlerinin ne kadar alınarak temizleneceğine göre değişmektedir. Ancak boyun lenf bezi ameliyatı genellikle 3-6 saat arasında sürmektedir. Boyun lenf bezi ameliyatı olan hasta uyanma odasına alınır ve burada yaklaşık olarak bir saat gözlem yapılarak takip edilir. Ameliyat esnasında uygulanan genel anesteziye bağlı olarak hastada bulantı ya da başka sorunlar ile karşılaşılır ise bekleme süresi bir müddet daha uzayabilmektedir. Ameliyat sonrasında hastanın boyun bölgesinin altında lenf sıvısı ya da kan toplanmasını engellemek için boyuna direnler yerleştirilir ve bu direnler çoğunlukla ameliyattan 2-3 gün sonra çıkarılır.
" } ] }