{ "title": "Benign Lenf Nodu", "image": "https://www.lenf.gen.tr/images/benign-lenf-nodu-5116.jpg", "date": "21.01.2024 01:41:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Benign Lenf Nodu, Tıp alanında lenfadenopati olarak bilinen benign lenf nodu rahatsızlığı kısaca LAP olarak adlandırılır. Benign lenf nodu hastalık türü birden fazla lenf nodunun anormal olarak büyümesi, miktar olarak artması ve çapında belirginleşme olarak tanımlanır. Benign lenf nodu rahatsızlığı iyi huylu olabileceği gibi tedaviye başlanmadığı durumlarda veya altta yatmakta olan nedenlerden dolayı malign olabilir. Benign lenf nodu enfeksiyona karşı gelişebilen sekonder lenf nodu büyümesi olarak da ifade edilir. Yapılan test sonuçlarının reaktif çıkması oldukça iyidir. Ancak nonreaktif çıkması ise kötü bir durumdur.

Benign lenf nodu büyüklüğü
Bening Lenf Hastalığında Nodların Büyümesine Etki Eden Faktörler
Benign Lenf Hastalığının Tanısının Konulması için
Bening Lenf Nodu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bening lenf nodunun tedavisinde yapılması gereken ilk yaklaşım lenf nodunun daha da büyümesinin önüne geçerek komşu dokularda oluşan hasarı en aza indirmektir. Bu neden ile öncelikle lenf nodunun büyümesine yol açan etken araştırılarak ortadan kaldırılmalıdır. Enfeksiyondan dolayı ise derhal oluşan enfeksiyon ortadan kaldırılmalıdır. Yapılacak olan ikinci aşama ise büyümüş bening lenf nodunun cerrahi yöntemle alınmasıdır. Bunu gerçekleştirmek için öncelikle biyopsi yapılmalı ve tümörün iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu anlaşılmalıdır.
" } ] }